Azil de batrani

Cand este momentul propice sa optati pentru un azil de batrani?

Exista foarte multe persoane care ajung la varsta la care nu se mai pot ingriji singure. Indiferent ca au familie sau nu, un azil de batrani reprezinta o alternativa pentru atunci cand persoanele in varsta fie nu se mai pot ingriji sigure, fie familia nu este in masura sa le ofere ajutorul de care au nevoie.

Familia este cea mai importanta atunci cand vorbim de ingrijirea fizica a persoanelor in varsta, deoarece sa ai in grija un om in varsta presupune o responsabilitate foarte mare, precum si timp si efort. Avand in vedere ca fiecare dintre noi dispunem de foarte putin timp liber in urma activitatilor zilnice care ne ocupa majoritatea timpului, un azil de batrani reprezinta un ajutor imensurabil in tot ceea ce inseamna ingrijirea unui batran.

Asistenta pe termen lung in cadrul unui azil de batrani

O mare parte a populatiei, odata cu inaintarea in varsta, va avea nevoie de o forma de asistenta pe termen lung, fie la domiciliu, fie intr-un azil de batrani. Exista numeroase motive pentru care varstnicii au nevoie sa apeleze la un astfel de ajutor. Cauzele pot fi boli degenerative, deteriorare fizica, fragilitatea starii de sanatate, si multe alte numeroase cauze ce pot impiedica realizarea activitatilor din viata de zi cu zi.

In ce conditii poate fi internata o persoana la un azil de batrani

Internarea intr-un azil de batrani vine la pachet cu numeroase conditii, nu neaparat din punct de vedere financiar. Conditia esentiala in vederea internarii o reprezinta incapabilitatea unei persoane de a se ingriji singura si care totodata nu dispune de ajutor din alta parte.

Conform legii, si batranii care detin o proprietate personala si au pensie, se pot interna intr-un azil de batrani daca au nevoie neaparata de sprijin. Daca persoana repectiva care doreste internarea are familie, acest aspect nu reprezinta o problema. Familia va trebui sa declare la notar ca nu poate ingriji persoana respectiva, specificand totodata si motivele pentru care nu o pot face.

%d blogeri au apreciat: